Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurt- och banankaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ingenting slår den här saftiga banankakan när man är sugen på något gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och klä en kakform som är 20x20 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop margarin, strösocker och vaniljsocker med elvisp till en fluffig och ljus smet.
  3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan varje ägg. Vänd ner yoghurt och banan med en slev i smeten.
  4. Blanda mjöl och bakpulver ordentligt och vänd försiktigt ner i smeten. Häll över smeten i kakformen. Grädda cirka 40 minuter tills kakan har höjt sig och är gyllene. Prova med en sticka om kakan är färdig, om stickan förblir torr är kakan färdig. Låt svalna 10 minuter i formen och stjälp upp på ett galler.
  5. Blanda matlagningsyoghurt, florsocker och honung tills väl blandat. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och skär upp i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.