Den här kakan härstammar från Grekland. Den är len och smakar ljuvligt av honung.
Servera citronsirap till, det ger kakan det där lilla extra!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, ca 24x24 cm. Spänn fast ett bakplåtspapper i formens botten.
- Vispa smör, socker, honung och citronskal till en krämig smet. Separera äggen. Tillsätt äggulorna, ett i taget, under konstant vispning.
- Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en separat bunke. Blanda växelvis ner mjölblandningen och yoghurten i smörblandningen.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner äggvitevispet i smeten och blanda försiktigt.
- Skeda ner smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timma.
- Gör citronsirapen medan kakan gräddas. Häll socker, honung, citronsaft och vatten i en kastrull. Låt sockret smälta på svag värme. Låt blandningen koka upp när allt sockret har smält. Låt sjuda utan lock 15 minuter.
- Låt kakan svalna något. Skeda sedan över nästan all citronsirap. Spara ½ dl sirap till serveringen. Servera kakan med vispad grädde och lite sirap på toppen.
Publicerat den
31 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar