Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurt- och saffranskola

 
  • Serverar: 20-30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Oj, oj, den här är god!

Ingredienser

Instruktioner

Låt yoghurten rinna av i en ren handduk under natten. Den avrunna yoghurten, socker, mandlar och cashewnötter ska sen försiktigt värmas i en tjockbottnad kastrull, rör hela tiden. När blandningen lossnar från sidorna – det tar minst 45 minuter – blandar du i den saffransgula mjölken. Blanda väl! Ner med smeten i en ugnspanna som är ungefär 20x20 cm och platta till ytan. Mortla pistagenötter och kardemummakärnor och strö blandningen över kolan. Låt den svalna och skär den sedan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.