Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett bröd som jag har hittat på själv och justerat i omgångar. Har nog fortfarande inte riktigt hittat rätt avvägning med mjölmängderna, men det är gott i alla fall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Torrjäst blandas med grahamsmjölet.
  2. 2. Smörj två 1,5-litersformar och "bröa" med blandningen av graham & sesamfrö.
  3. 3. Blanda vatten, yoghurt, olja, socker och salt.
  4. 4. Värm vätskan till 37 el. 45-50 grader beroende på jästsort.
  5. 5. Häll vätskan i degbunke och lös ev. färskjäst.
  6. 6. Tillsätt grahamsmjölet (med ev. torrjäst).
  7. 7. Tillsätt vetemjölet och arbeta degen med degkrokar en bra stund. Degen blir ganska lös.
  8. 8. Häll degen i formarna och försök bre ut den hyfsat jämnt.
  9. 9. Pensal översidan med lite vatten och str sesamfrö över. (Penslingen gör att fröna fäster bättre).
  10. 10. Jäs under bakduk tills formarna nästan svämmar över.
  11. 11. Grädda i 225 grader tills de fått lagom gyllenbrun färg, men de bör nog stå inne minst 25-30 minuter. Stäng av ugnsvärmen om de börjar bli för mörka.
  12. 12. Tag bröden ur formarna och låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.