Ett bröd som jag har hittat på själv och justerat i omgångar. Har nog fortfarande inte riktigt hittat rätt avvägning med mjölmängderna, men det är gott i alla fall.
Instruktioner
- 1. Torrjäst blandas med grahamsmjölet.
- 2. Smörj två 1,5-litersformar och "bröa" med blandningen av graham & sesamfrö.
- 3. Blanda vatten, yoghurt, olja, socker och salt.
- 4. Värm vätskan till 37 el. 45-50 grader beroende på jästsort.
- 5. Häll vätskan i degbunke och lös ev. färskjäst.
- 6. Tillsätt grahamsmjölet (med ev. torrjäst).
- 7. Tillsätt vetemjölet och arbeta degen med degkrokar en bra stund. Degen blir ganska lös.
- 8. Häll degen i formarna och försök bre ut den hyfsat jämnt.
- 9. Pensal översidan med lite vatten och str sesamfrö över. (Penslingen gör att fröna fäster bättre).
- 10. Jäs under bakduk tills formarna nästan svämmar över.
- 11. Grädda i 225 grader tills de fått lagom gyllenbrun färg, men de bör nog stå inne minst 25-30 minuter. Stäng av ugnsvärmen om de börjar bli för mörka.
- 12. Tag bröden ur formarna och låt svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar