Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtdessert

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Yoghurtdessert med marinerad persika, kanderade mandlar och passionsfrukt. En superenkel, supergod och på något sätt ganska sexig sommarefterrätt...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med de kanderade mandlarna: Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de fått färg. Häll på socker och vatten och vänta tills allt vatten dunstar bort och mandlarna blivit lite vita. Rör om med trägaffel hela tiden. Sänk värmen och fortsätt steka tills allt socker smält. Lägg upp på bakplåstpapper och låt svalna.
  2. Gör sedan persikorna: Stöt citronmelissen och råsockret i en mortel. Hacka persikorna i små tärningar och blanda i. Lägg i botten av ett glas och toppa med yoghurten, som du blandat med florsocker och urskrapad vaniljstång.
  3. Skrapa ur fyra passionsfrukter och fördela ovanpå yoghurten. Toppa med kanderade mandlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.