Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtfromage med kardemumma och kanelstekta äppelklyftor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräscht och mycket god effterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt med kardemumma, citron och socker. Häll grädden i en skål och vispa med elvisp ner snabbgelatinmix. Vispa grädden lätt och luftig. Vänd ner grädden i yoghurten och ställ i kyl 2 timmar.
  2. Skala och ta ut kärnhuset på äpplerna. Klyfta varje äpple i sex klyftor. Stek äpplerna på medelvärme (de får inte brännas) i en rejäl klick med smör. När de är halvmjuka ringla över honung efter smak och pudra över kanel efter smak. Stek öpplerna nästan mjuka. Lägg upp dem ljummna i porttionsskålar. Klicka över fromagen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.