Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

I orginalreceptet användes jordgubbar, men jag böt ut det till hallon istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnet: Mosa kexen i en mixer. Smält margarinet och blanda i kexsmulorna. Tillsätt sockret. Placera bakplåtspapper på botten i en kakform med löstagbart botten. Tryck ut kexblandningen i botten av formen. Ställ i kylskåp.
  2. Fyllning: Vispa grädden, blanda i yoghurten, färskosten och sockret. Mosa bären och tillsätt i grädd-yoghurt blandningen. Sätt gelatinbladen för 10 min i kallt vatten. Blanda safterna och värm upp dem i en kastrull. Kläm ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i safterna. Låt gelatin-saft blandningen svalna lite och blanda den sedan försiktigt i grädd-yoghurt blandningen. Häll fyllningen i kakformen. Låt stelna i kylskåp över natten. Ta bort kanten från kakformen och dekorera kakan med bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.