- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
I orginalreceptet användes jordgubbar, men jag böt ut det till hallon istället.
Instruktioner
- Bottnet:
Mosa kexen i en mixer. Smält margarinet och blanda i kexsmulorna. Tillsätt sockret. Placera bakplåtspapper på botten i en kakform med löstagbart botten. Tryck ut kexblandningen i botten av formen. Ställ i kylskåp.
- Fyllning:
Vispa grädden, blanda i yoghurten, färskosten och sockret. Mosa bären och tillsätt i grädd-yoghurt blandningen. Sätt gelatinbladen för 10 min i kallt vatten. Blanda safterna och värm upp dem i en kastrull. Kläm ur vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i safterna. Låt gelatin-saft blandningen svalna lite och blanda den sedan försiktigt i grädd-yoghurt blandningen. Häll fyllningen i kakformen. Låt stelna i kylskåp över natten. Ta bort kanten från kakformen och dekorera kakan med bär.
Publicerat den
28 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar