Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtkaka med choklad

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En lyxig, mjuk kaka med hackad vit choklad. Yoghurten gör den saftig och fin. En godbit att njuta av till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull och blanda ned sockret. Vispa ned ägg och yoghurt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och vänd försiktigt ned det i smeten.
  2. Häll hälften av smeten i en smord, bröad ringform, 1 1/2 l. Strö över den hackade chokladen och häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 1 timme.
  3. Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den på galler för att kallna.
  4. Du kan ringla en glasyr över kakan, som du gör av florsocker och pressad citronsaft. Garnera med skivade jordgubbar och kiwiskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.