Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtkaka med citron

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Enkel och god kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smör och 2.5 dl socker i en skål och vispa pösigt. Tillsätt lätt vispade ägg och vispa väl. Rör ner yoghurt, 3 msk pressad citron, citronskal, mjöl, bakpulver, bikarbonat och blanda. Skeda upp fyllningen i en smord 23 cm kakform och grädda i 175 grader ca 45 minuter eller tills kakan är färdiggräddad (använd provsticka).
  2. Gör i ordning sockerlagen genom att lägga 0.75 dl socker, vatten, 3 msk pressad citron och citronskal i en kastrull. Koka under omrörning på svag värme tills sockret smält. Låt sockerlagen sjuda 5 minuter och häll den sedan genast över den varma kakan i formen. Låt kakan stå 5 minuter och servera med klick yoghurt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.