Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtkaka med kanel och citronlag

 
Skriv ut

En god kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en brödform (10 x 20 cm) lätt. Vispa smör och strösocker luftigt i en skål. Tillsätt äggulorna i omgångar och vispa ordentligt efter varje omgång. Rör ner yoghurten, citronskalet och vaniljsockret. Vänd ner mjölet bakpuvret och bikaronaten.
  2. Vispa äggvitorna till fast skum i en ren skål och vänd ner dem i yoghurtsmeten. Skeda upp smeten i formen och grädda i 50 minuter, eller tills du kan sticka in en provsticka i mitten utan att den blir kladdig. Låt kakan vila i formen i 10 minuter. Stjälp sedan upp den på galler och låt den svalna helt.
  3. Kanel och citronlagen gör du på följande sätt: lägg kanelstången i en kastrull tillsammans med sockret och knappt 2 dl vatten. Smält sockret under omrörningen över medelhög värme. Koka upp och tillsätt citronskalet och citronsaften. Sänk värmen och låt sjuda i 5-6 minuter. Sila lagen och häll den över kakan.
  4. Skär kakan i bitar och servera med vispad grädde

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.