Värm ugnen till 175 grader. Smörj en brödform (10 x 20 cm) lätt. Vispa smör och strösocker luftigt i en skål. Tillsätt äggulorna i omgångar och vispa ordentligt efter varje omgång. Rör ner yoghurten, citronskalet och vaniljsockret. Vänd ner mjölet bakpuvret och bikaronaten.
Vispa äggvitorna till fast skum i en ren skål och vänd ner dem i yoghurtsmeten. Skeda upp smeten i formen och grädda i 50 minuter, eller tills du kan sticka in en provsticka i mitten utan att den blir kladdig. Låt kakan vila i formen i 10 minuter. Stjälp sedan upp den på galler och låt den svalna helt.
Kanel och citronlagen gör du på följande sätt: lägg kanelstången i en kastrull tillsammans med sockret och knappt 2 dl vatten. Smält sockret under omrörningen över medelhög värme. Koka upp och tillsätt citronskalet och citronsaften. Sänk värmen och låt sjuda i 5-6 minuter. Sila lagen och häll den över kakan.