Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtmarinerade kycklingspett

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En fantastiskt god rätt som jag själv provat och rekommenderar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filéerna i stora bitar. Rör ihop en marinad av youghurt, limesaft och alla kryddorna samt salt. Lägg i kycklingbitarna, vänd runt så marinaden kommer åt överallt. Ställ i kylen att marinera minst 30 minuter, gärna mer. Lägg också grillspett av trä i blöt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Trä kyckling på spetten, varvat med limeskivor. Lägg dem på galler på en plåt täckt med folie. Dutta på eventuell marinad som är kvar i skålen. Stek i övre delen av ugnen i 20-25 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
  4. Vill du ha sås till, rör ihop matyoughurt med rivet limeskal, hackad mynta och en aning salt.
  5. Passande till rätten är, "Tomat och persiljesallad med gryn" som du kan hitta här på Matklubbens hemsida.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.