Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtring med äpple och tranbär

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Tranbäret är syrligt i smaken men blir mildare efter frost eller infrysning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär äpplet i tärningar och låt koka med tranbären i 3–4 minuter. Söta efter smak och låt blandningen stå och svalna.
  2. Mät upp yoghurt, grädde och mjölk, och blanda samman i en skål och smaksätt med sötningsmedel. Smält gelatinet på svag värme i den fuktighet som blir kvar efter blötläggningen. Tillsätt gelatinlösningen under omrörning.
  3. Häll smeten i en kransform, gärna vattensköljd och klädd med bitar av smör- eller bakplåtspapper. Täck över formen och låt smeten stelna i kylen. Stjälp upp på serveringsfat och fyll fördjupningen med fukten

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.