Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtstekta järpar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Gott Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala löken och vitlöken och skär dem i bitar. Ta av dillvipporna från kvistarna och skölj.
  2. 2. Mixa lök, vitlök och dill. Lägg köttfärsen i en skål och blanda ner lökpastan. Salta och peppra och tillsätt senap och paprikapulver. Blanda väl till en slät köttfärssmet. Fukta händerna med kallt vatten och forma cirka 20 järpar.
  3. 3. Blanda yoghurt med 1/2 tsk salt och knappt 1 krm riven muskot. Lägg järparna i en ugnsfast form och häll över 2/3 av yoghurten. Ställ in i ugnen och stek 1 timme. Vänd järparna då och då och droppa över mer yoghurt.
  4. 4. Servera med tärnad potatis stekt i senap och grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kenta76 23 mars 2010

    grymt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.