Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yorkshire pudding

 
Yorkshire pudding Yorkshire pudding Yorkshire pudding Yorkshire pudding Yorkshire pudding
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Yorkshire pudding har sitt ursprung i Storbritannien och påminner lite om ugnspannkaka. Den serveras till rostbiff eller lamm och sky och roasted potatoes. Man kan göra den både som flera små eller i en stor form.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen med mjölk, salt och peppar. Det går också bra att använda en mixer. Låt stå i 15 minuter. Lägg kokosfettet i en form med höga kanter i ugnen och låt fettet bli rykande hett. En bra storlek på form är 30x20x7 cm. Vispa ner mjölet i smeten och häll den i den heta formen. Grädda i 20 minuter, tills puddingen har rest på sig. Skär upp i lagom stora nitar. Servera som ensamrätt med sky eller som tillbehör till kötträtter, till exempel rostbiff.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.