Youghurtglass med varm chokladsås - en god och uppskattad dessert!
Instruktioner
- Blanda youghurt och mjöl i en kastrull, blanda väl. Rör ner socker, salt, apelsinskal och apelsinsaft. Sätt kastrullen på medelvärme och låt koka upp under omrörning tills blandningen tjocknar.
- Häll över blandningen i en skål och låt svalna. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker och vänd ner i youghurtblandningen. Ställ in i frysen 1½ timma och rör sedan om i den halvfrysta smeten så att den blir smidig.
- Bryt chokladen till såsen i bitar och lägg dem i en kastrull. Blanda mjölk, kakao och kaffepulver och häll över chokladen. Värm upp alltsammans på medelvärme och under omrörning tills all choklad har smält.
- Portionera upp glassen i glas och häll på den varma chokladsåsen eller servera den bredvid. Garnera med mandelspån.
Publicerat den
14 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har 3%-ig youghurt hemma. Går den att använda till glassen eller ska det vara 10%-ig?