Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Youghurtglass med chokladsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Youghurtglass med varm chokladsås - en god och uppskattad dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda youghurt och mjöl i en kastrull, blanda väl. Rör ner socker, salt, apelsinskal och apelsinsaft. Sätt kastrullen på medelvärme och låt koka upp under omrörning tills blandningen tjocknar.
  2. Häll över blandningen i en skål och låt svalna. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker och vänd ner i youghurtblandningen. Ställ in i frysen 1½ timma och rör sedan om i den halvfrysta smeten så att den blir smidig.
  3. Bryt chokladen till såsen i bitar och lägg dem i en kastrull. Blanda mjölk, kakao och kaffepulver och häll över chokladen. Värm upp alltsammans på medelvärme och under omrörning tills all choklad har smält.
  4. Portionera upp glassen i glas och häll på den varma chokladsåsen eller servera den bredvid. Garnera med mandelspån.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • moni63 6 augusti 2010

    Jag har 3%-ig youghurt hemma. Går den att använda till glassen eller ska det vara 10%-ig?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.