Mynta är en härlig kryddväxt med många användningsområden. Här kommer den till sin rätt i en dessert som passar utmärkt i påsktider.
Instruktioner
- Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner kornen i mjölken. Lägg även ner den skrapade vaniljstången. Värm mjölken försiktigt, den får inte koka. Låt mjölken svalna ca 10 minuter.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt florsockret och vispa lite till. Rör ner den avsvalnade mjölken, youghurten, äggulan och myntabladen i äggvitesmeten. Färga smeten med hushållsfärgen.
- Häll smeten i en plastbehållare och frys den ca 2 timmar. Ta glassen ur frysen och vispa den, gärna med handmixer. Låt glassen frysa färdigt, ca 4 timmar eller över natten. Ta ut den ca 15 minuter före servering så att den hinner mjukna något. Servera kulor av glassen, t.ex. i höga glas, gärna garnerade med några färska myntablad.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar