Denna tårta består av mjuk mandelbotten under en krämig, honungssötad fyllning som ackompanjeras av aprikoser och körsbär.
Instruktioner
- Använd en form, 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Klä botten med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Placera en skål över en kastrull med kokande vatten. Lägg ägg och socker i skålen och vispa tills krämen blivit fast, ca 10 minuter. Vänd försiktigt ner mjölet. Blanda ner nötterna. Häll smeten i formen. Baka 10 minuter i ugnen.
- Blöt upp gelatinet i 5 dl kallt vatten. Låt aprikoser och körsbär rinna av. Spara sarften. Blanda youghurt, crème fraiche, honung, citronsaft och citronskal. Vispa grädden hårt och rör ner den i smeten. krama ur gelatinet och lös upp det i 2-3 msk hett vatten. Vispa ner gelatinet i smeten.
- Blanda ½ dl aprikossaft och ½ dl körsbärssaft. Droppa blandningen över tårtbottnen. Bred på 1/3 av youghurtsmeten. Täck med aprikoser och körsbär. Bred på resten av youghurtsmeten. Låt den stå kallt i minst tre timmar. Garnera med frukt och mandel.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar