Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Youghurttårta med frukt

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Denna tårta består av mjuk mandelbotten under en krämig, honungssötad fyllning som ackompanjeras av aprikoser och körsbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd en form, 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Klä botten med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Placera en skål över en kastrull med kokande vatten. Lägg ägg och socker i skålen och vispa tills krämen blivit fast, ca 10 minuter. Vänd försiktigt ner mjölet. Blanda ner nötterna. Häll smeten i formen. Baka 10 minuter i ugnen.
  2. Blöt upp gelatinet i 5 dl kallt vatten. Låt aprikoser och körsbär rinna av. Spara sarften. Blanda youghurt, crème fraiche, honung, citronsaft och citronskal. Vispa grädden hårt och rör ner den i smeten. krama ur gelatinet och lös upp det i 2-3 msk hett vatten. Vispa ner gelatinet i smeten.
  3. Blanda ½ dl aprikossaft och ½ dl körsbärssaft. Droppa blandningen över tårtbottnen. Bred på 1/3 av youghurtsmeten. Täck med aprikoser och körsbär. Bred på resten av youghurtsmeten. Låt den stå kallt i minst tre timmar. Garnera med frukt och mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.