Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ytterfilé à la maldom

 
Skriv ut

Det här är det godaste jag nånsin ätit på fläskytterfilé som annars har en tendens att smaka likadant jämt. Receptet är ett resultat av en cross over mellan Maldom och grekisk fläskfilépanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Några timmar innan, eller helst dagen inna, gör en marinad på 1 dl matolja, paprikapulver, timjan, soja, tabasco och en pressad klyfta vitlök. Skiva ytterfilén i 1 cm tjocka skivor och lägg i marinad.
  2. Skiva och salta squash och aubergine så att de får rinna av en stund på hushållspapper. Sedan steker man dem i olja och låter svalna lite.
  3. Skiva paprikan och varva kött, aubergine, squash och paprika i en ugnsform. Strö körsbärstomaterna över och pressa över två flyftor vitlök. Avsluta med att strö hackad persilja över.
  4. Stoppa in ganska långt ner i ugnen i cirka 30 minuter.
  5. Servera med en vitlöksyoghurt eller tzaziki. Ris och ärtor eller gröna bönor är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.