Kinesiskt på menyn under OS!
Du behöver inte vara elitidrottare för att få uppleva Kina under OS. Med en wokpanna och rätt ingredienser kan du få en kinesisk känsla direkt in i ditt kök.
Instruktioner
- Skär köttet i knappt 3 cm stora tärningar. Sätt en kastrull vatten på kokning.
- Värm oljan i en wok. Tillsätt lök och ingefära och woka i ungefär en minut. Tillsätt köttet och stek tills det ändrar färg. Tillsätt sedan sojan och fortsätt woka tills köttet är helt täckt med soja och fått en djupt mörkbrun färgton. Tillsätt kinesiskt risvin, socker och buljongtärning under fortsatt omrörning.
- Häll i det kokande vattnet så att det helt täcker köttet. Låt vattnet koka upp igen, sänk temperaturen och låt sjuda i en timme. Rör om då och då så att köttet inte bränner fast i wokens botten.
- Kontrollera att köttet är mjukt och genomkokt. Höj temperaturen och reducera såsen under omrörning. När såsen kokat ner till en tjock, krämig konsistens häller du över alltihop på ett serveringsfat och garnerar med finhackad salladslök
Publicerat den
8 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
5 kinesiskt risvin??? 5 socker?? Hur mycket är det??