Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yum Talay

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Thailändsk Skaldjurssallad .

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta salladen noga och låt den rinna av. Arrangera bladen på serveringsfatet. Skär med mycket vass kniv skåror i kors på ena sidan av den rena bläckfisken och dela den sedan i bitar. Skålla bläckfisken hastigt i kokande vatten och låt den rinna av. Öppna de färska musslorna i en kastrull med lite kokande vatten i botten. Ta av kastrullen så fort de har öppnat sig och ta bort skalen. Blanda fisken, musslorna och räkorna i en skål och tillsätt chilipulver efter smak och pressad vitlök, löken skuren i tunna ringar och limejuicen. Salta och rör om noga. Servera fiskblandningen på fatet med salladsbladen och strö över korianderblad. Skär de hela chilifrukterna eller den röda paprikan i tunna strimlor och dekorera salladen med dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.