Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yvonnes smördegstarteletter med rökt lax

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Purjolök och rökt lax passar bra ihop. Baka dem i mazarinformar av metall eller dubbla muffinsformar av folie.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200c.
  2. 1. Smörj formarna med smält smör. 2. Tina smördegsplattorna. 3. Dela dem i två halvor och tryck ned en halv platta i varje form. 4. Det får gärna hänga ut snibbar på sidorna. 5. Strimla laxen och skölj och strimla purjon. 6. Vispa ihop creme fraiche franska örter, ägg och salt. 7. Krydda med salt och peppar. 8. Vänd ned laxen och purjon i smeten. 9. Fyll formarna med smeten. 10. Grädda formarna i ca 20 min eller tills fyllningen har stelnat och smördegen fått fin färg. 11. Fyllningen kommer att pösa upp, för att sen sjunka

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.