Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zabaionegratinerade rabarberstjälkar och äppelklyftor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Imponera gästerna med att avsluta middagen med denna efterrätt. Goda smaker för ett festligt tillfälle! Ger 3,5 per portioner

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skala rabarber och äpple. Skär rabarber i grova bitar och äpplet i klyftor.
  2. Fräs frukten i margarinet, strö över råsocker och kanel. Vänd runt frukten i pannan tills den mjuknat något.
  3. Vispa äggulor, socker och vin fluffigt på svag värme eller i vattenbad.
  4. Lägg frukten i fyra stora ugnsfasta glas eller en stor form.
  5. Ringla över zabaione, gratinera i ugn 250 grader ett par minuter.
  6. Garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.