Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zabine

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En helt underbar ITALIENSK dessert

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Tillsätt det vtia vinet, lite i taget. Vispa hela tiden. Värm upp det hel i vattenbad under fortsatt vispning. Vattnet får inte koka- endast sjuda. Vispa tills blandningen börjar tjokna. Tag skålen från vattenbadet. V ispa tills zabaionen är kall. Det går fort om man ställer skålen i en bunke med kallt vatten. Häll upp zabaionen i portionsglas. Tipps zabaionen kan också användas som sås till olika desserter.Gott att äta till. Småkakor. Ev ockdå färska bär, tex smultron eller hallon

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.