Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zalouk

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En god marockansk sås, kräver en mixer.

Ingredienser

Instruktioner

Låt vatten och salt koka upp i en kastrull. Skala eventuellt aubergine och skär i tärningar och låt dem koka i vattnet tills de blir mjuka, ca 10 minuter. Låt rinna av väl. Skala och hacka löken till tomatsåsen. Låt den fräsa i oljan några minuter. Tillsätt tomatkross och låt det koka ca 15 minuter utan lock. Kärna ur och hacka paprikan. Blanda ner den i tomatsåsen och smaka av med salt och svartpeppar. Mixa tomatsåsen tillsammans med förvälld aubergine i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med kummin, cayennepeppar, vitlök och eventuellt mera salt och peppar. Avsluta med att blanda ner färsk koriander.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.