Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zebrakaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Häftig och smarrig sockerkaka med zebraränder inuti.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk, smält smör, vaniljsocker, bakpulver, salt och mjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.
  4. Häll över 5-6 dl smet i en annan skål och vispa ner kakaon i den. Tillsätt mjöl i den ljusa smeten så att den får samma konsistens som den med kakao.
  5. Häll ca ½ dl ljus smet i mitten på den smorda formen. Häll sedan på ca ½ dl av den mörka smeten i mitten på den vita smeten i formen. Då flyter den vita smeten ut mot kanterna.
  6. Fortsätt att varva den vita och bruna smeten genom att hela tiden häll en ny liten klick smet i mitten. Försök att avsluta med den vita smeten.
  7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 45-55 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt kakan svalna i formen.
  8. Pudra över florsocker över kakan före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.