Häftig och smarrig sockerkaka med zebraränder inuti.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk, smält smör, vaniljsocker, bakpulver, salt och mjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.
- Häll över 5-6 dl smet i en annan skål och vispa ner kakaon i den. Tillsätt mjöl i den ljusa smeten så att den får samma konsistens som den med kakao.
- Häll ca ½ dl ljus smet i mitten på den smorda formen. Häll sedan på ca ½ dl av den mörka smeten i mitten på den vita smeten i formen. Då flyter den vita smeten ut mot kanterna.
- Fortsätt att varva den vita och bruna smeten genom att hela tiden häll en ny liten klick smet i mitten. Försök att avsluta med den vita smeten.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 45-55 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt kakan svalna i formen.
- Pudra över florsocker över kakan före servering.
Publicerat den
27 februari 2014
Skriv kommentar