Svalka och hetta i en krispig kombo. Svarvade zucchini blir till nudelliknande >>zoodles<<.
Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.
Instruktioner
- Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
- Svarva zucchinin med en grönsakssvarv till tunna strimlor. Eller hyvla den tunt med mandolin eller osthyvel. Strimla romansalladen. Skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i små tärningar. Skär tofun i cm-stora tärningar.
- Rör ihop lönnsirap, soja, sesamolja och chiliflakes.
- Stek tofun i 2 msk olja i en stekpanna på hög värme tills den får färg och är krispig. Häll över sojasåsen och låt koka in.
- Blanda zucchini, romansallad, salladslök, avokado, koriander, böngroddar och ½ tsk flingsalt i en skål. Fördela salladen i 4 skålar. Strö över tofubitarna och sesamfrön.
- Servera genast med jordnötsdressingen.
Publicerat den
29 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar