Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zoodles med het tofu och jordnötsdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svalka och hetta i en krispig kombo. Svarvade zucchini blir till nudelliknande >>zoodles<<. Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Svarva zucchinin med en grönsakssvarv till tunna strimlor. Eller hyvla den tunt med mandolin eller osthyvel. Strimla romansalladen. Skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i små tärningar. Skär tofun i cm-stora tärningar.
  3. Rör ihop lönnsirap, soja, sesamolja och chiliflakes.
  4. Stek tofun i 2 msk olja i en stekpanna på hög värme tills den får färg och är krispig. Häll över sojasåsen och låt koka in.
  5. Blanda zucchini, romansallad, salladslök, avokado, koriander, böngroddar och ½ tsk flingsalt i en skål. Fördela salladen i 4 skålar. Strö över tofubitarna och sesamfrön.
  6. Servera genast med jordnötsdressingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.