Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zrazy - köttbullar

 
  • Serverar: 7-8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Det här är polska köttbullar och receptet kommer från Allt om mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal eller hacka skinkan tillsammans med köttet. Riv morot och selleri på rivjärnets fina sida. Strimla purjolöken fint
  2. Blöt upp skorpmjölet i mjölken. Blanda samman alla ingredienserna till färsen. Tillsätt lite grädde om den blir för hård, lite skorpmjöl om den blir för lös.
  3. Forma med en sked kött ovala köttbullar. Stek dem runt om.
  4. Dela tomaterna, skiva champinjonerna. Häll buljong, tomater, champinjoner och hackad lök i pannan. Täck med lock och låt puttra 15-20 minuter.
  5. Späd med mer buljong vid behov. Rör i 1 dl grädde strax före serveringen, smaka av och bjud kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.