- Serverar: 7-8 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Det här är polska köttbullar och receptet kommer från Allt om mat.
Instruktioner
- Mal eller hacka skinkan tillsammans med köttet. Riv morot och selleri på rivjärnets fina sida. Strimla purjolöken fint
- Blöt upp skorpmjölet i mjölken.
Blanda samman alla ingredienserna till färsen.
Tillsätt lite grädde om den blir för hård, lite skorpmjöl om den blir för lös.
- Forma med en sked kött ovala köttbullar. Stek dem runt om.
- Dela tomaterna, skiva champinjonerna.
Häll buljong, tomater, champinjoner och hackad lök i pannan. Täck med lock och låt puttra 15-20 minuter.
- Späd med mer buljong vid behov. Rör i 1 dl grädde strax före serveringen, smaka av och bjud kokt potatis till.
Publicerat den
16 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar