Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zuccherini

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En italiensk liten läckerbit. Lite omständiga att göra, men den som väntar på något gott, väntar inte för länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med chokladformarna till fyllningen: lägg 175 g mörk choklad i en värmetålig skål över en kastrull med nätt och jämnt sjudande vatten. Rör tills den har smält och blivit slät men inte alltför rinnig och ta bort skålen från värmen.
  2. Pensla insidan av 12 dubbla veckade pappersformar med smält choklad; använd en degpensel. Ställ chokladformarna på en bricka eller ett fat och låt dem stelna i kylskåpet i minst 8 timmar eller över natten.
  3. Mousse: häll chokladbitar och kaffe i en värmetålig skål över en kastrull med nätt och jämnt sjudande vatten. Rör om på svag värme tills chokladen har smält och blandningen är slät och lyft sedan bort skålen. Låt blandningen svalna något och rör därefter ner äggulor och likör.
  4. Vispa äggvitorna i en separat skål till styvt skum. Vänd ner dem i chokladblandningen med en metallsked och låt kallna.
  5. Ta fram chokladformarna och lossa dem försiktigt ur pappersformarna. Fördela krossade biscotti i chokladformarna och toppa med chokladmousse.
  6. Ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter. Vispa grädden strax innan servering och spritsa en stjärna på chokladmoussen. Pudra hälften av zuccherinin med kakaopulver och dekorera den andra hälften med chokladdoppade kaffebönor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.