Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchini con patate e pomodori

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott till kött. Fungerar istället för potatisgratäng och det är mycket färg och matig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 225°.
  2. 2. Skär zucchinin i tunna skivor. Halvera tomaterna, lägg halvorna med snittytan neråt och skiva dem tunt. Skala potatisen och skiva den tunt, gärna i matberedare. Lägg potatisen i en skål, häll i hälften av både olivolja och salt och rör om.
  3. 3. Varva zucchini- och potatisskivor på högkant. Stick ner tomatskivor och strimlad purjolök med jämna mellanrum. Stänk över resterande olivolja och krydda med resten av saltet.
  4. 4. Stek i ugnen i 35–45 minuter. Strö över parmesanosten när 10 minuter av ugnsstekningen återstår.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.