Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchini i örtig tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Zucchinin sjuder i en ljuvligt lätt och örtsmakande tomatsås och är ett utmärkt tillbehör till alla huvudrätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa zucchinin och skär den i diagonala skivor, ca 1 cm tjocka.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme och bryn zucchinin fyra-fem minuter, vänd ofta, tills skivorna är gyllene på båda sidor. Ta upp ur pannan och ställ åt sidan.
  3. Lägg vitlöken i stekpannan och fräs några sekunder. Tillsätt mejram, cocktailtomater och tomatpuré. Rör om och blanda väl, sänk värmen och låt sjuda svagt cirka tio minuter tills såsen börjar tjockna.
  4. Tillsätt zucchiniskivorna i såsen och värm upp cirka två minuter tills allt är genomvarmt. Blanda ner persiljan och myntan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.