Instruktioner
Starta med att riva schalottenlöken och zucchinin grovt på ett rivjärn. Skär bacon i medelstora bitar cirka en cm. Stek bacon på medelvärme i en stekpanna, ta ut baconet och häll ut baconfettet, torka ur pannan. Fräs schalottenlöken i två-tre msk olivolja, salta och peppra häll i den rivna zucchinin och lägg på ett lock. Låt det puttra, rör om då och då.
Efter ett par minuter rör du ner det stekta baconet. Lägg på locket och låt det puttra i ytterligare 5-6 minuter så att vätskan kokar in i löken och baconet. Lägg i basilikabladen mot slutet av koktiden och låt dem koka med. Rör om då och då.
Under tiden så vispar du ihop äggen i en bunke. Häll i ricottan och vispa ihop. Till sist häller du i grädden och vispar till en jämn smet. Riv ner muskotnöten och vänd ner zucchiniblandningen.
Häll ströböd i en eldfast form som du först gnider in med lite olja. Fyll formen med blandningen och strö över lite ströbröd. Grädda i ugnen på 180 grader i ca 30 minuter.