Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchini- och bovetebiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Riktiga superduperbiffar som serveras med en läcker grön ärthummus.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grön ärthummus: Mixa ärter, olja, tahini, citronsaft och mynta. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg den rivna zucchinin i ett durkslag. Strö över lite salt och låt stå i ca 10 minuter, tills den vätskar sig. Pressa sedan försiktigt ut vattnet ur zucchinin. Blanda zucchini med lök, vitlök, chèvreost, ägg, kokt bovete, bovetemjöl och gräslök. Smaka av smeten med salt och peppar.
  3. Klicka ut smeten i en upphettad och väloljad stekpanna, ca 1 msk per biff. Tryck till lite försiktigt med en sked så att biffarna plattas ut. Att steka veggiebiffar påminner om att steka pannkakor. Misströsta inte om de första biffarna går sönder lite, ibland tar det några minuter innan man får in den rätta knycken. Tänk på att inte vända biffarna för tidigt, utan låt dem stekas i pannan tills smeten börjat stelna och vänd försiktigt!
  4. Servera biffarna genast med citronklyftor, grön ärthummus och gärna en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.