Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchini- och broccoligryta

 
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Indiskinspirerad gryta som jag improviserat ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka zucchinin, paprikan, broccolin, löken och vitlöken i valfri storlek. Lägg allt i separata skålar. Är chilin färsk kan man hacka även den annars kan den läggas i hel.
  2. Värm ungefär 3 msk olivolja i en wokpanna eller stor kastrull. När oljan börjar bli varm, häll i curry, chana masala, hel kummin, svartpeppar, chilin och rör om. Det är viktigt att inte kryddorna steks för länge för då kan de brännas. Stek högst en halv minut till en minut.
  3. Häll därefter i lök och vitlök. Häll eventuellt i lite mer olivolja om det ser "torrt" ut i grytan, vilket det kan göra. Stek i några minuter.
  4. Lägg i zucchini, röd paprika, broccoli och soya. Häll i resten av oljan om det återigen verkar vara "torrt". Sänk värmen och stek därefter allt i 10-15 minuter. Rör om då och då.
  5. Häll i de krossade tomaterna och låt koka i ytterligare 10-15 minuter. Rör om.
  6. Kikärtorna och black eye bönorna ska hällas i sist och det räcker att de hälls i 2-3 minuter innan grytan är färdig så att de inte blir smuliga.
  7. Smaka av och lägg eventuellt till antingen salt eller lite mer soya. Servera sedan med pasta eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.