Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchini och morotsrullader

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färgglatt, raffinerat och barnvänligt. Dessa rullader passar både som tillbehör eller som en vegetarisk huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj salladslöken. Skär den gröna delen i 6 cm långa bitar och finhacka den vita delen. Skala, skölj och dela morötterna i 6 cm långa stavar.
  2. Hetta upp 1 msk av oljan i en stekpanna med höga kanter och lock. Fräs morötterna 8-10 minuter i oljan, salta och peppra och ta upp dem från stekpannan. Torka inte ur stekpannan. Skölj och ansa zucchinin. Skiva den på längden med en osthyvel eller på ett rivjärn. Blanchera skivorna 1-2 minuter i lättsaltat kokande vatten, låt dem rinna av på ett hushållspapper.
  3. Skiva och skär mozzarellan i stavar. Lägg sedan ihop rulladerna. Fördela det gröna från löken, morotsstängerna samt mozzarellaosten på zucchiniplattorna. Om zucchiniplattorna är smala så kan du skarva dem omlott. Krydda med salt, peppar, timjan och oregano. Rulla sedan försiktigt ihop dem och fäst med tändstickor. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna med höga kanter och bryn rulladerna runt om. Ta upp dem och lägg dem i en form, ställ åt sidan.
  4. Lägg det vita lökhacket i stekpannan och låt det fräsa glansigt i resten av oljan. Skala och pressa ner vitlöken. Tillsätt tomaterna med spad, tryck till tomaterna lätt med en gaffel. Rör ner crème fraiche och smaksätt med salt och peppar. Låt såsen sjuda samman utan lock i 5 minuter. Lägg rulladerna i såsen och låt dem sjuda på svag värme tills de är mjuka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.