Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchini ripieni (Fyllda zucchini)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott men tidsödande. Fyllningen kan användas till andra grönsaker t.ex snabbförvälld kål eller lök, kvartar av råa paprikor eller till zucchiniblommor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd vanlig grön avlång zucchini som inte är förstora. Dela dem på längden och gröp ur med en kniv. Spara urgröpet till fyllningen. Om zucchinin är stor ta inte med kärnorna. Dela dem ifall de är långa till ca. 6-7 cm. Förväll "båtarna" snabbt i knappt en minut och låt dem sen torka.
  2. Fyllningen: Urgröpet från zucchinin. Mangolden (alternativt spenat) tvättas, ansas och förvälls snabbt. Pressa ur överflödigt vatten.
  3. På blommorna (ej nödvändiga) använs endast den gula blomtratten. Ta bort skaftet och pistillen.
  4. Mortadella kan även ersättas med t.ex rökt fläsk.
  5. Dessa ingredienser läggs på skärbräda och hackas fint. Man kan alternativt använda mixer men ofta blir det för grötigt.
  6. Nu blandas finhacket med ägg, ströbröd, kryddor, en skvätt olivolja och mycket nyriven parmesanost. Konsistensen skall bli som köttbullssmet.
  7. Fyll zucchinibåtarna (dessa kan frysas och lagas vid senare tillfälle ifall man gjort en stor sats).
  8. Lägg dem tätt på oljad plåt. Om man gör en mix med olika grönsaker kan man baka dem samtidigt. Ringla olja över.
  9. Lagas i ugn i 200 grader i ca 10-15 min. eller tills de är gyllenbruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.