Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinibulgur med fetaost och kikärtsröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En underbart god vegetarisk rätt som jag kommer göra fler gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna och grovhacka dem. Skär zucchinin i cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i 3 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olivolja, salt och peppar. Ställ in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Häll av, skölj och mixa kikärterna med olivolja, vatten och citronjuice. Smaka av med salt och peppar. Ta ut grönsakerna och rinlga över vitvinsvinäger.
  4. Varva bulgur, nötter, grönsaker och smulad fetaost på ett stort fat. Garnera med strimlad persilja. Servera bulgursalladen med kikärtsröran och en klick ajvar relish.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.