Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinichips

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Knapriga fettfria chips. Kan det bli bättre? Personligen föredrar jag att smaksätta med salt och svartpeppar, men experimentera gärna med din favoritkrydda! Goda att dippa!

Ingredienser

Instruktioner

Skiva zucchinin tunt och lägg på plåt med bakplåtspapper. Se till att skivorna inte rör varandra. Strö över, salt, peppar eller valfri smaksättning. Sätt ugnen på 100 grader. Använd varmluft om det finns. Låt skivorna torka i ugnen i 60-90 minuter. Tiden beror på hur blöt zucchinin är och skivornas tjocklek. Öppna luckan några sekunder några gånger för att släppa ut ångan. Vänd gärna chipsen när de är halvklara. När de är torra och krispiga är de färdiga. Peta lite på chipsen så känner du när de är klara. Stäng då av ugnen, öppna ugnsluckan och låt chipsen stå kvar att torka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.