Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinigratäng Provençale – LCHF

 
Skriv ut

Traditionell fransk husmanskost – anpassad för svenska munnar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla zucchinin på mandolin – på tvären. Koka i väl saltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag.
  2. Skala och hacka löken ganska grovt. Förväll i mikro tills den mjuknat. Ställ åt sidan att svalna.
  3. Blanda krossad tomat och tomatpuré i en rymlig bunke. Mortla timjan med lite salt till ett fint pulver. Rensa bort stickiga bitar. Blanda i timjan och svartpeppar "så att det känns" i tomatröran. Blanda i löken som svalnat. Knäck i äggen och rör om. Rör i osten. Smaka av igen. Justera med timjan och svartpeppar vid behov. Smaka på zucchinin. Är den tydligt salt? Om inte salta något i tomatröran.
  4. Vänd försiktigt ner den avrunna zucchinin och fördela blandningen i lätt oljade formar till 4 cm djup. Grädda i 175°C till dess att ytan ser torr ut och massan inte längre skvalpar runt när man vickar på formen.
  5. Proteinet från osten och äggen kan komma att vandra upp till ytan och ge grå-vita fläckar, fortsätt att grädda så går de bort. Om ytan riskerar att bli bränd, täck med folie.
  6. Serveras traditionellt ljummen till kallskuret rökt kött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.