Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinilasagne / GI-lasagne

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kul att variera vanlig lasagne och ett stort plus att den har lågt GI, är enkel att göra och är väldigt mumsig.Kryddningen var lite svår tycker jag, man kryddar och kryddar men det blir inte så mycket smak ändå. Jag kan tänka mig att det skulle vara gott att ha i någon kryddmix, t.ex. tacokrydda i köttfärsen. Andra tips och förslag på hur man ska kunna få bra kryddning mottages gärna :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva squashen på längden, lägg upp på en handduk & strö lite salt över för att dra ut onödig vätska.
  3. Hacka lök & vitlök, fräs i olivolja i någon minut och lägg upp på ett fat.
  4. Bryn köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt löken, krossade tomater, lagerblad & örterna. smaka av med salt & peppar.
  5. Låt koka i ca 10 minuter. Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ett lager med squash-skivor på botten. Lägg på kötfärssås och ytterligare ett lager med squash. Lägg sen på köttfärssås och avsluta med ett lager squash, häll över grädden och strö mozarellan överst. gratinera i ugn i 20 minuter eller tills den har fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Anzoo 4 april 2008

    Hej! Istället för svartpeppar (som bara blir starkt) använder jag ny malen kryddpeppar och fler vitlöksklyftor. Då blir den fylligare i smaken.

  • Jeanikee 16 december 2008

    Den här är bara så god! Krydda rejält med, paprika, peppar, chili, vitlökspulver, lökpulver, spiskummin. Ca en msk av varje, och så salt förstås.

  • urkbullen 5 januari 2009

    Den här är grymt god!

  • lena4 2 maj 2011

    Håller med grymt god. En femma i betyg.

  • Josefinec 17 maj 2012

    Sjukt gott! 5 stjärnigt!:D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.