Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinipaj med fetaost

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Underbart god paj som smälter i munnen

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 200g
  2. 2. Pajdeg: Hacka ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa. Knåda snabbt ihop till en deg med äggula och vatten. Ta undan drygt 1/3 av degen till lock. Tryck resten i en 24 cm form med löstagbarkant. Låt degen gå högt upp på kanterna.
  3. 3. Fyllning: Vispa ihop ägg, mjölk och kesella. Skär av ändarna på zucchinin och riv den på rivjärnets grova sida eller skär den i små tärningar. Skala och hacka löken. Skala moroten och riv den grovt. Fräs zucchini, morot och lök mjuka i olja i en panna. Salta och peppra och häll i äggblandningen.
  4. 4. Rör i riven ost, smulad fetaost, dill och oregano. Häll fyllningen i pajskalet.
  5. 5. Rulla resterande degen tillen boll, kavla ut till en cirkel, som täcker formen. Lägg locket över fyllningen. Tryck till ordentligt i kanterna och nyp ihop det med degskalet, så att locket sluter tätt.
  6. 6. Skär ett par lufthål i degen med en vass kniv. Pensla med söndervispat ägg.
  7. 7. Grädda pajen på plåt på nedersta falsen ca 45 minuter tills pajen är guldgul.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.