Underbart god paj som smälter i munnen
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 200g
- 2. Pajdeg: Hacka ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa. Knåda snabbt ihop till en deg med äggula och vatten. Ta undan drygt 1/3 av degen till lock. Tryck resten i en 24 cm form med löstagbarkant. Låt degen gå högt upp på kanterna.
- 3. Fyllning: Vispa ihop ägg, mjölk och kesella. Skär av ändarna på zucchinin och riv den på rivjärnets grova sida eller skär den i små tärningar. Skala och hacka löken. Skala moroten och riv den grovt. Fräs zucchini, morot och lök mjuka i olja i en panna. Salta och peppra och häll i äggblandningen.
- 4. Rör i riven ost, smulad fetaost, dill och oregano. Häll fyllningen i pajskalet.
- 5. Rulla resterande degen tillen boll, kavla ut till en cirkel, som täcker formen. Lägg locket över fyllningen. Tryck till ordentligt i kanterna och nyp ihop det med degskalet, så att locket sluter tätt.
- 6. Skär ett par lufthål i degen med en vass kniv. Pensla med söndervispat ägg.
- 7. Grädda pajen på plåt på nedersta falsen ca 45 minuter tills pajen är guldgul.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar