Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinipizza med mozzarella, mascarpone och fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Man behöver inte ha tomatsås på pizza. Den här goda festpizzan, som smakar lite sött av den stekta zucchinin och lite salt från fetaosten, är ett utsökt exempel på det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör samman med vattnet. Tillsätt olivolja, salt, socker och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa 1 timma. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär zucchinin i tunna skivor på längden, ca 3 mm tjocka. Salta och lägg dem på en tallrik, lägg ytterligare en tallrik ovanpå med en tyngd.
  3. Skär fetaost och mozzarella i små kuber och blanda ostarna. Ta upp zucchinin efter 30 minuter och låt rinna av i ett durkslag, torka av med lite hushållspapper. Stek i grillpanna eller stekjärn cirka 2 minuter på varje sida, det ser snyggt ut med grillränder.
  4. Sätt in en eller två bakplåtar i ugnen så att de blir riktigt heta. Knåda degen och kavla ut fyra tallriksstora pizzabottnar. Lägg bottnarna på bakplåtspapper.
  5. Bred ut mascarponen jämnt över bottnarna, lämna 1 cm runt kanten. Lägg sedan zucchini och ostkuber. Pensla kanten med lite olivolja. Ta ut en varm plåt ur ugnen.
  6. Lägg bakplåtspapperet med en eller två pizzor på den heta bakplåten. Grädda pizzorna 10 minuter. Upprepa med resterande pizzor. Krydda med nymald svartpeppar och färsk oregano.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.