Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinirullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En god aptitretare till drinken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära av ändarna på zucchinierna. Dela sedan zucchinierna på längden i sex remsor, så att varje remsa blir ungefär 5 mm tjock.
  2. Blanda olivolja och citronsaft, pensla zucchiniskivorna med detta. Krydda med svartpeppar. Hetta upp en grillpanna. Lägg hälften av skivorna och stek tills de fått grillränder. Vänd och stek på andra sidan.
  3. Medan skivorna svalnar på ett fat steker du återstående zucchiniskivor på samma sätt. Blanda gorgonzola och ricotta, bred ostblandningen på zucchinin.
  4. Strö över några hackade valnötter. Lägg på ett myntablad och några gräslöksstrån i ena änden så att de sticker ut över kanten. Rulla sedan försiktigt ihop rullen.
  5. Lägg upp rullarna på ett serveringsfat och låt myntan och gräslöksstråna sticka upp. Stänk över lite chiliolja och nymald svartpeppar före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 2 juli 2011

    Tack - du sparade mig jobbet med att lägga upp det här receptet! Hittade det i en gammal tidning på jobbet och tyckte att det lät väldigt gott. Nu ska jag bara prova det också - så jag kan betygsätta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.