Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zucchinisoppa med chévre

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gott med smälta chévrebitar. Mättande soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olja i en kastrull några minuter. Hacka zucchinin och låt den fräsa med i cirka 10 minuter. Rör om då och då. Skala och hacka potatisen och lägg i den och 1 tsk hackad färsk timjan. Häll på grönsaksbuljongen och låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk cirka 10 minuter. Mixa soppan med mixerstav eller kör den i matberedare tills den är slät. Rör i crème fraichen och smula ner det mesta av chévren men spara lite till garnering. Värm soppan på låg värme tills en del chévre smält , det ska fortfarande finnas bitar av chévre kvar. Smaka av med salt och peppar.
  2. Smula lite chévre och lite färsk timjan som garnering över soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.