- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Gott med smälta chévrebitar. Mättande soppa.
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olja i en kastrull några minuter.
Hacka zucchinin och låt den fräsa med i cirka 10 minuter. Rör om då och då.
Skala och hacka potatisen och lägg i den och 1 tsk hackad färsk timjan.
Häll på grönsaksbuljongen och låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk cirka 10 minuter.
Mixa soppan med mixerstav eller kör den i matberedare tills den är slät.
Rör i crème fraichen och smula ner det mesta av chévren men spara lite till garnering.
Värm soppan på låg värme tills en del chévre smält , det ska fortfarande finnas bitar av chévre kvar. Smaka av med salt och peppar.
- Smula lite chévre och lite färsk timjan som garnering över soppan.
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar