Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zuccinipannkakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Du kan grädda två stora pannkakor och skära dem i mindre trianglar, eller du kan grädda små-amerikanska pannkakor. Vilket som det här är god sommarmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala zuccini, och riv den grovt. Salta, peppra efter smak , krydda med franska örter. Lägg i ägg och mjöl och blanda ordentligt. Grädda pannkakorna i lite olja (2 stora eller flera mindre), och se till att dem är tjockare än vanliga pannkakor.
  2. Blanda Philadelphiaosten med vitlök. Skiva tomaterna tunnt. Smula fetaosten och hacka dem färska örterna.
  3. Bred Philadelphiaosten över varje pannkaka, lägg på varje en eller 2 tomatskivor, strö över fetaosten och hackade örter. Grädda i 2 minuter på 250 grader, och servera varmt.
  4. Obs! Du kan utesluta gräddningen i ugnen, det blir ändå mycket gott!

Kommentarer (2)

  • Annafbg 22 september 2009

    Jättegoda! Jag bytte ut vetemjölet mot dinkelmjöl, men annars följde jag receptet till punkt och pricka. Vi åt dem till en köttbit, men jag kan tänka mig att de funkar lika bra som ensamrätt. Tack för receptet!

  • Keadyeva 14 augusti 2014

    Jag fick en Zuccini av nagon pa jobbet sa letade up recept och tyckte att detta verkade intressant sa jag gjorde en stor pannkaka istallet for nagra mindre. Jag och tva av mina vanner som ar vegetarianer tyckte alla att den var jattegod sa den kommer att goras igen. Sjalva pannkakan ar god i sig sjalv och jag kan tanka mig att man kan ha manga varianter av fyllningar/toppingar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.