En underbar pudding som påminner om den klassiska svenska ostkakan.
Instruktioner
- Skala zucchinin och dela i mindre bitar.
Koka den mjuk i vatten.
Häll av vattnet genom att stjälpa upp den kokade zucchinin i ett durkslag. Låt svalna.
- Blanda samman ägg, mjölk, vetemjöl. Riv mandeln, om du har möjlighet, hacka annars så fint du kan. Tillsätt mandeln i äggblandningen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mosa zucchinin med en potatisstöt eller visp, den ska vara finfördelad. Blanda ihop moset med äggblandningen och häll upp i 2 formar som rymmer 8 ½ dl.
- Puddingen är färdig när den höjer sig i mitten av formen, ca 1 timme. Servera med vispad grädde och hallonsylt.
- TIPS!
Puddingen går utmärkt att frysa, bra för odlare som fått en riklig skörd.
Publicerat den
30 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har utökat sötmandeln till 0,75 dl. Ibland tar jag någon mer bittermandel också annars är det ett perfekt recept. Tack! Supersmarrig pudding!
Tack för receptet. Min mor har inte orkat leta fram receptet på zucciniostkaka som jag bett henne om så många år. Så jag blev verkligen lycklig när jag hittade receptet och efter att provat insåg att det smakar precis som den jag så länge velat bjuda mina barn på. Helt klart högsta betyg från mig.