- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Super!
Instruktioner
- Värm ugnen. Rita 3 fyrkanter (21x21 cm) på bakplåtspapper. Lägg dem på plåtar och pensla de uppritade bottnarna med smält margarin.
- Mal eller finfördela mandeln med stålkniv i matberedare. Vispa äggvitor och florsocker till en tjock smet. Blanda i mandeln. Fördela smeten på bottnarna i ett jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Lossa bottnarna när de svalnat något.
- Blanda äggulor, grädde, socker och citronskal i en liten kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknat, den får inte koka. Lyft från värmen. Rör ner fettet i klickar. Låt krämen kallna.
- Bred krämen mellan bottnarna och ovanpå tårtan och strö på mandeln. Tårtan bör stå svalt några timmar eller över natten innan den serveras. Garnera ev med bär.
- Ugnstemperatur 150º
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar