Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zuleikatårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Helt underbart god, gott med punchsmak

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna.
  2. Blanda mandel, strösocker och vaniljsocker. Vispa äggvitorna lite löst och vänd ner sockerblandningen. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ca 30 minuter. Låt svalna innan den stjälps upp, pappret dras av och kakan läggs upp på fat.
  3. Till krämen får äggulor, socker, smör, salt och potatismjöl sjuda under ständig omrörning till en tjock kräm. Den får inte koka. Låt kallna och blanda i punch.
  4. Bred krämen på kakan och garnera med riven choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.