Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zuppa del duca

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den mäktige hertigen Cosimo de Medici III i Italien under 1600–talet. Den läckra rätten kallades även zuppa del duca – hertigens soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kaffet med 1–2 tsk socker och låt det svalna. Lägg hälften av savoiardikexen på botten av 6 dessertskålar, bryt ev kexen så att de får plats. Droppa hälften av kaffet över kexen. Hacka chokladen grovt.
  2. Vispa grädden med 3 msk socker. Blanda grädden och mascarponeosten till en jämn smet. Smält chokladen i en ugnsfast skål över sjudande vatten. Ta skålen från värmen och rör ner lite mascarponesmet i chokladen.
  3. Blanda chokladsmeten med resten av mascarponesmeten. Portionera upp tiramisukrämen i dessertskålarna, spara lite till garnering. Stryk ytan slät och lägg på resten av savoiardikexen. Droppa resten av kaffet över kexen.
  4. Tryck försiktigt ner kexen i tiramisukrämen och klicka på resten av krämen till garnering. Sikta över kakaopulver och kyl minst 30 min. Garnera med myntakvistar och servera.
  5. Servera efter en italiensk huvudrätt, t ex tunna, krispiga champinjonpizzor. Droppa lite konjak över tiramisun om du vill ha extra smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.