Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zuppa di Pomodori med osttäcke

 
Skriv ut

Läcker liten förrätt - servera soppan i ett glas t.ex. ett inte alltför stort dricksglas. Servera gärna med en klick vitlöksyoghurt vid sidan av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Soppa: Hacka lök och vitlök. Fräs i smör eller olja tills de är mjuka, men ej fått färg. Tillsätt tomaterna, en burk vatten och en buljongtärning. Låt koka ca 15 minuter. Tvätta apelsinen. Riv och pressa ur saften. Mixa soppan lätt. Koka upp och smaka av med socker, allt apelsinskal, några matskedar apelsinsaft, salt och peppar. Häll upp i glas, strö över basilika- blad och lägg på ett osttäcke.
  2. Osttäcke: Värm ugnen till 200°. Rita ut 5 cirklar, lika stora som omkretsen på soppglaset, på ett bakplåtspapper. Riv osten fint och blanda med sesamfrön och solrosfrön. Platta ut ostblandningen på cirklarna. Osten ska sticka ut lite grann. Grädda ca 10 minuter tills kexen har fått färg. Låt svalna på plåten, då stelnar de. Lägg de andra som täcken på soppan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.