Härlig soppa på tomat som tillkommit för en kommande kokbok. Den blev så god att jag bara måste dela med mig...
Instruktioner
- Blanda nötfärsen med salt, spiskummin och kanel. Rulla små köttbullar av färsen, cirka 2 cm stora.
- Bryn köttbullarna i olivolja så de får lite färg runt om.
- Filea tomaterna, det vill säga avlägsna skal och kärnor så endast fruktköttet är kvar.
- Ansa den gula och röda löken och hacka fint. Ansa paprikan och skär den i små bitar.
- Hacka basilikan fint. Spara några toppar till garnering.
- Fräs löken och paprikan i oljan i en kastrull på medelhög värme under omrörning så den blir mjuk utan att få färg.
- Tillsätt tomatfiléerna, tomatpurén och basilikan. Pressa vitlöken över.
- Rör om och låt puttra cirka 15 minuter eller tills tomaterna har kokat sönder helt.
- Mixa direkt i kastrullen med stavmixer tills eventuella lök-, paprika- och tomatbitar är finfördelade.
- Tillsätt köttbuljongen och köttbullarna. Låt koka upp.
- Tillsätt pastan. Låt sjuda tills pastan är färdig, den ska ha tuggmotstånd.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- Lägg upp i djupa tallrikar och garnera med färsk basilika.
Publicerat den
4 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Om du ska ett korrekt italienskt namn på rätten (om du nu tycker att det spelar någon roll) ska det vara "Zuppa Rossa con Polpette".
Hur gott som helst! Och då råkade jag förstöra denna rätten totalt genom att slänga i tokigt mycket pasta. Det blev alltså ingen soppa men det gjorde inget, vi njöt ändå!